Låt inte grundläggande misstag jaga dig

Vi vill att du ska komma på rätt fot med Umbraco från början. För det första för att bästa praxis från början innebär att du får en solid grund i ditt projekt, vilket gör det mycket lättare att bygga på i framtiden. För det andra vill vi inte att du ska ödsla tid (och mental hälsa) på att försöka klura ut saker själv. Till sist vill vi att du ska få en riktigt bra första upplevelse av Umbraco.

Vi erbjuder 3 olika inlärningsresurser, så att du kan välja det format som bäst passar dig:

 • Videoinstruktioner i steg för steg

  På Umbraco TV har vi ett helt kapitel med ”Grunder” som väntar på dig. Kapitlet är gratis, så det är upp till dig när du är redo att trycka på play och börja lära dig om grundläggande bästa praxis för Umbraco.

 • Skriftlig dokumentation och instruktion

  På our.umbraco.com finns användbar information som guidar dig från installation till skapandet av din första sida.

 • Personlig kurs med en specialist på Umbraco

  Kursen Umbaco Fundamentals är skräddarsydd för alla som är nya på Umbraco, och den är extremt populär - varför? Du kommer inte bara få en introduktion till grunderna på ett professionellt och begripligt sätt, får du också chans att ställa frågor och få en specialists svar där och då. Kursen Fundamentals ges över hela världen, både ”live” och som webbinarium online. Köp en plats här.

Om det är lite överväldigande med ett blankt papper

Umbracos bästa funktion är att det är ett blankt papper och därmed superflexibelt. På så sätt är det du som bestämmer hur det ska se ut och fungera. Men vi förstår att ett sådant blankt papper kan vara lite överväldigande för vissa, särskilt om man är ny på Umbraco.

Därför har vi skapat startpaketet - en grundläggande sida med en minimalistisk design, där de viktigaste och vanligaste funktionerna finns. Det gör det lätt för dig att testa runt, försöka att anpassa lite själv och helt enkelt upptäcka hur Umbraco kan hjälpa dig med att hantera ditt innehåll, med dina egna händer. Och när det är klart kan du låta det gå live.

När du installerar Umbraco kan du använda startpaketet.

starterkit

Imponera på dina kunder genom att förbättra dina Umbraco-färdigheter

När du väl har greppat grunderna i Umbraco är det bara naturligt att du vill lära dig mer. Att skärpa dina färdigheter innebär inte bara att du kommer kunna göra mer i Umbraco, snabbare, utan att du även kommer kunna imponera på dig själv, din chef och dina kunder. Vi rekommenderar 3 inlärningsresurser för Umbraco, om du vill förbättra dina färdigheter med bästa praxis:

Video-utbildningar om Umbraco

Föreställ dig att kunna förbättra dina Umbraco-färdigheter när du pendlar till jobbet. Eller på kvällen när du slappar på soffan. Med en prenumeration på Umbraco TV får du åtkomst till hela sviten av Umbracos videoinstruktioner. På så sätt kan du avgöra vilka funktioner du vill djupdyka i och när, var och i vilken takt.

Förbättra dina Umbraco-färdigheter med Umbraco TV

Personlig utbildning och officiell Umbraco-certifiering

Umbracos officiella kurser gör en djupdykning i de viktigaste funktionerna i och tillämpningarna av Umbraco. Om du är seriös med att bli bättre, rekommenderas utbildning. Särskilt eftersom du får chansen att ställa frågor till en professionell utbildare där och då, om saker som rör ditt projekt. Efter varje avklarad kurs får du ett antal certifieringspunkter på väg mot din officiella Umbraco-certifiering.

Hitta en lämplig Umbraco-kurs

Utbildning i egen takt

Det finns mängder med skriftlig Umbraco-dokumentation och instruktioner på our.umbraco.com. Allt är gratis att läsa, så det är upp till dig när du vill börja expandera din kunskap om Umbraco.

Dyk ner i dokumentationen om Umbraco

Frågor? Få svar från en expert här

Det känns alltid bra att ha ett skyddsnät, eller hur? Om du skulle fastna, eller kanske stöta på problem som du behöver professionell hjälp och kunskap för att lösa. Med Umbraco så är du aldrig ensam. Vi rekommenderar 2 sätt att få svar:

 • En direkt hjälplinje till en specialist på Umbraco HQ

  ☝️ Det är vad du får när du prenumererar på en Umbraco Support-plan. Om du är ett företag eller en byrå som är beroende av att få svar i tid, så är detta definitivt värt investeringen. Det är inte bara en investering i en specialiserad support för Umbraco, utan en investering i sinnesfrid, för dig och dina kunder.

 

 • Få svar från en av över 200 000 dedikerade Umbracier

  Vi är stolta och hedrade över att säga att Umbraco-communityt är det vänligaste CMS-communityt i världen. Men de är inte bara vänliga, de är också extremt skickliga och har massor av erfarenhet och kunskap som de gärna delar med sig av. Gå till our.umbraco.com och sök på din fråga - om du inte hittar den, är det bara att fråga, så är det högst sannolikt att du får ett vänligt och användbart svar.