Om Umbraco

Umbraco är ett open source-CMS system baserat på Microsofts .NET-miljö och är ett av de snabbast växande CMS systemen globalt. Det är användarvänligt, flexibelt och används i drygt en halv miljon webblösningar runtom i världen, från mindre företags webbplatser till komplexa multinationella företags webblösningar.

Umbraco är ett genomtänkt och mångsidigt CMS-verktyg med en hög grad av flexibilitet och ett intuitivt redigeringsgränssnitt för slutanvändaren, allt för att användaren skall kunna fokusera på projektet och inte behöva lägga tid på CMS-miljön. Verktyget förbättras kontinuerligt och med en användarcommunity på över 200 000 personer och med ~1 000 installationer/dag är Umbraco det självklara valet för ett ökande antal webbproffs.

Umbraco finns som molntjänst och dess SaaS-lösning, Umbraco Cloud, bygger på och stöds av Microsofts Azure-plattform.

Umbraco har sitt huvudkontor i Odense, Danmark, och har för närvarande 50 personer anställda.

 

Umbracos pressmeddelanden

 

Pressmeddelande den 16 oktober 2018: Göteborgs yrkeshögskolor i nytt samarbete med lokalt näringsliv

Under oktober börjar ett nytt samarbete mellan två yrkeshögskolor i Göteborg och svenskt näringsliv. De nya .net-certifieringsutbildningarna är fördelaktiga för de studerande, för CMS-företaget Umbraco och för webbyrån Webmind som får en kanal in till att rekrytera välutbildad kompetens.

Läs mer

Pressmeddelande den 14 september 2018: Digitala kurser lockar webbyråer

För webbyråerna är det en stor fördel att ha många anställda webbutvecklare som kan erbjuda byråns uppdragsgivare och redaktörer lättarbetade och logiska plattformar att bygga sina webbsajter på.

När Umbraco för första gången höll sina officiella certifieringskurser i Stockholm denna vecka blev kurserna snabbt fulltecknade.

Läs mer

Pressmeddelande den 28 augusti 2018: Avsaknad av https kan bli dyrköpt

Förlorade kunder och sämre Googleplacering. Det är några konsekvenser av att meddelandet ”inte säker” kommer upp i en sajts adressfält.

Få ägare av en webbutik skulle vilja att deras kunder möts av detta meddelande när de kommer in på sajten. Ändå är det precis vad som händer om webbägare inte har köpt ett TLS-certifikat.

Läs mer

Pressmaterial

Är du journalist och skriver om Umbraco? Här har du möjlighet att ladda ner användbart material såsom fotografier och logotyp.

Umbraco pressmaterial